Billåneföretagen tjänar allt mer på dig

14 april, 2015 i Ekonomi, Motor

Billån är rena djungeln av erbjudanden och villkor. Di:s granskning visar dock att låneinstituten ökat sina marginaler de senaste åren – i vissa fall rejält, skriver tidningen. Villkoren för billån skiljer sig extremt mycket åt mellan olika långivare. Bilhandlarna sampaketerar ibland lånet med andra erbjudanden, som låneskydd, försäkring och diverse kundklubbserbjudanden. Betalningsförmåga och belåningsgrad styr mycket mer än till exempel vid bostadsköp, och pantens värde skiljer sig kraftigt åt beroende på märke, modell, miltal med mera. Enligt Arturo Arques, privatekonom på Swedbank, är det generella rådet att i stället för ett billån se om det inte går att använda bostaden som pant. ”Det allra smartaste som konsument är att köpa en två, tre år gammal bil och belåna villan eller lägenheten. Fast allra helst ska man ju betala kontant.”. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.