Läpparna spricker av Elevess-filler

14 april, 2015 i Hälsa

Jeanett, 38, ville ha fylligare läppar. Hon testade en ny filler, Elevess, marknadsförd av skönhetsföretaget Victus, skriver Expressen. Redan samma dag tvingades hon åka ambulans till akuten med en livshotande allergichock. Det blev början på en åtta veckor lång mardröm – som inte är slut ännu. Läkarna vet inte vad reaktionen beror på, en teori är att fillern är smutsig, innehåller rester av andra ämnen eller bakterier. Injektioner med fillers, som bland annat används för att ge volym till läpparna eller fylla ut rynkor, är den vanligaste skönhetsbehandlingen i dag. Uppskattningsvis görs ungefär en kvarts miljon behandlingar i Sverige varje år. Jeanett gjorde sin behandling hos Victus Medical i Kista som lanserat en ny filler i Sverige, Elevess. Fillern innehåller hyaluronsyra, som är en sockerart, och det mycket vanliga bedövningsmedlet lidokain. Expressen har talat med fler som råkat illa ut, både missnöjda patienter och behandlare. Till artikeln >>
Vd:n för Victus Medical, Amir Kelishadi, vill inte träffa Expressen för en intervju. Men i mejl till tidningen skriver han att den kritiserade fillern Elevesse inte har mer biverkningar än andra produkter. Anika Therapeutics, det amerikanska företaget som tillverkar Elevesse, har inte besvarat Expressens frågor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.