Miljoner i skillnad när barnen får ut sparpengar

14 april, 2015 i Ekonomi

Rättvisa ska råda mellan barnen, det tycker de flesta föräldrar. Men börsens toppar och dalar kan skapa skriande orättvisor. En lösning kan vara att spara i klump till barnen, skriver SvD. Günther Mårder, sparekonom på Nordnet, tycker att man ska låta barnen ha ett gemensamt sparande så att de får dela börsens upp- och nedgångar. Bäst är att till exempel en förälder eller en morförälder sparar i sitt eget namn. Och Günther Mårder tycker att man med fördel kan ha fonderna i en kapitalförsäkring. Då kan man bestämma vem som ska vara förmånstagare till pengarna om den som står för sparandet dör. Samtidigt ska man se upp med avgifter kopplade till kapitalförsäkringar. De sista åren, när pengarna snart ska användas, kan man minska risken genom att ha en del av sparandet i fonder med räntepapper. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.