​Flera hundra tusen kronor för fiber till villan

15 april, 2015 i Tele- och internet

Patrik ville få bättre uppkoppling med fiber och vände sig till Telia men fick en chock när han fick veta priset – 371.000 kronor, skriver SVT Nyheter. Bredband har de idag via ADSL, gamla kopparledningar från 50-talet, men det går trögt och familjens två tonåringar klagar ofta över dålig uppkoppling och svårigheter att bland annat lämna in skolarbeten. Pappa Patrik vill men kan inte jobba hemifrån. Henrik Forsell som är säljare av fiber på Telia bekräftar den höga prislappen. – Det är mycket dyrt att ansluta en villa. Det kostar drygt 1.000 kronor meter att gräva och återställa och är det 400 meter att dra fiber så kan det bli närmare 400.000 kronor. Landsbygden har ett stöd på drygt 3 miljarder och i städerna är det ofta bra uppkoppling men i villaområden finns det inga subventioner. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.