Elva nya fall av ”shoulder surfing” i Göteborg

16 april, 2015 i Bedrägeri, Varningar

Nu går Göteborgspolisen ut och varnar för ligor som sysslar med så kallad ”shoulder surfing”. Syftet med surfningen är att kunna komma över pinkoden till något av dina betalkort, skriver GT. I samtliga fall har kortägaren blivit av med kortet i samband med ett kortuttag eller ett köp. – Vi misstänker att det är någon utländsk liga som reser omkring i våra trakter och man bör vara uppmärksam när man knappar in koden och hålla handen över inslagningen, både som privatperson, men även butiksanställda kan vara vaksamma på personer som visar ett större intresse för kunden framför vid betalningsögonblicket, säger Magnus Lindegren, sektionschef vid bedrägerisektionen vid polisen i Västra Götaland. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.