”Bedrägeriåtalad kommer aldrig mer kallas präst”

20 april, 2015 i Bedrägeri

”Prästen” som lurade ett trettiotal pensionärer på en resa till Nordkap – och som riskerar fängelse – är inte längre präst. Överklagandenämnden i Uppsala avslog mannens överklagan och nu har han fråntagits prästämbetet, skriver Vimmerby Tidning. Mannen åkte på solsemester till Grekland för pensionärernas resepengar. Med sig tog han en kvinnlig kyrkvaktmästare och hennes son – samma vecka som bussen skulle ha rullat mot norra Skandinavien. Han har också köpt en bil till kvinnan och skänkt henne tiotusentals kronor. Allt detta framgår av åtalet mot mannen, som tidigare varit verksam i Vimmerby pastorat, och som numera riskerar ett fängelsestraff för grov förskingring. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.