Lurad varnar för Bolagsupplysningen

20 april, 2015 i Bedrägeri

Estländska Bolagsupplysningen kräver Liss i Grimsås på 9 590 kronor för att han är med i ett register som många svenska småföretagare uppfattar som värdelöst, skriver ATL. ”Vänligen returnera snarast”, stod det på blanketten som kom i brevlådan i höstas. Namnet påminner om statliga Bolagsverket och symbolen om Försäkringskassans. När Liss såg att hans förra företagsnamn var registrerat, strök han det felaktiga, skrev in det nya och signerade. – Jag var helt säker på att jag rättade något statligt register, säger han. Efter tre månader kom en faktura. – Det är rent lurendrejeri. Jag tänker inte betala. Vill de får de gärna stämma mig, säger han. Polisen har lagt ned hans polisanmälan. I Tallinn berättar Ingrid Ilsjan på Bolagsupplysningen att 300 000 blanketter skickats ut till svenska bolag, småföretagare och föreningar. 3 000 av dem ska ha skrivit under. Om alla betalar de två år de enligt blanketten har godkänt, ger det bolaget en intäkt på nästan 29 miljoner kronor för att företagarna ska synas i en okänd databas där få letar företagare. – Tjänsten finns. Har man tagit på sig ansvaret att ha ett företag så ska man kunna läsa igenom ett kontrakt innan man skriver under, säger Ingrid Ilsjan som inte tycker hon driver ett blufföretag. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.