Romansbedragare jagar offer på nätet

20 april, 2015 i Bedrägeri

Internet är en attraktiv arena för sol-och-vårare, eller romansbedragare som det kallas numera. Det säger Anders Olofsson som arbetar på Polisens nationella bedrägericenter, skriver DN. Förra året polisanmäldes drygt 600 romansbedrägerier av kvinnor eller män som blivit sol-och-vårade. Men troligen är det bara toppen på ett isberg. – Många skäms över att ha blivit lurade och bedragna. Hellre än att skylta öppet med det lider den drabbade i tysthet. Till artikeln >>
Maria blev lurad av en slipad sol-och-vårare och vill nu varna andra. Till artikeln >>

1 svar på Romansbedragare jagar offer på nätet

  1. Läste artikeln och undrar om någon vill utveckla hur bedragarna lyckas låna till sig pengar. Är det utbetalningar i form av presumtiv reseersättning och dylikt? Eller kan det till och med vara frågan om att man lägger avbetalningar på sina offer?