Stort momsfusk inom bilhandeln

21 april, 2015 i Bedrägeri, Motor

Skatteverket har upptäckt omfattande fusk inom motorbranschen. Oseriösa handlare har begått momsbedrägerier för 100 miljoner kronor och nu ska man försöka komma åt fusket, skriver SVT Nyheter. – Vi vill varna för affärer som verkar lite för bra. Både bilhandlare och privatpersoner. Vi vill också varna för att lämna över stora summor kontanter, det är oftast inte en seriös handlare om man träffas vid en bensinmack sent på kvällen och han vill att du ska betala kontant, säger Mats Berntsson, expert på motorfordon på Skatteverket. Till artikeln >>
I ett pressmeddelande skriver Skatteverket att bulvaner också används för att dölja fordonens historik. Ett exempel är krockskadade och undermåligt reparerade bilar från USA som tas in till Sverige via Litauen. Man varnar för lågt pris, kontantbetalning och om betalning ska ske till någon annan än säljaren. Kontrollera fordonets och säljarens bakgrund, uppmanar man. Till pressmeddelandet >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.