Satsning ska sätta stopp för bedrägerier

22 april, 2015 i Bedrägeri

Många bedrägeribrott i Nordvästra Skåne klaras inte upp. Samtidigt är allmänheten inte alltid medveten om riskerna, skriver Lokaltidningen Helsingborg. En ny satsning som fått namnet ”Artur” ska minska utredningshögen och sprida kunskap om hur man kan skydda sig mot bedrägerier. ”Artur” beräknas pågå året ut. En viktig del av satsningen går ut på att öka medvetenheten kring bedrägeribrott hos företagare och privatpersoner. – Vi kommer att informera mycket om olika fallgropar, både via media och genom vår egen facebook-sida, säger kommissarie Anders Isgren. Bland annat kommer man fokusera mycket på hur man hanterar och skyddar sin post. Både bedrägerisektionen, underrättelsetjänsten, kommunikationsavdelningen och enheten för brottsförebyggande samordning kommer att involveras i arbetet. Målet är att hitta nya sätt att samverka inom polisen. Även poliser i yttre tjänst ska göras mer uppmärksamma på brottstypen. – Vid husrannsakningar ska våra poliser titta efter tecken på bedrägeribrott. Ett vanligt exempel är brev med namn på personer som inte bor på den aktuella adressen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.