Hackat och skivat – en dyr historia

27 april, 2015 i Ekonomi, Livsmedel, Tester

GP har jämfört priser pÃ¥ färdighackade produkter i livsmedelsbutiken. Bekvämlighet är inget för fattiglappar. Färdigrivna morötter kostar Ã¥tta gÃ¥nger sÃ¥ mycket som hela. Och vill du ha osten skivad i förväg är priset det dubbla, konstaterar man. – Anledningen till det högre kilopriset är bland annat kostnader för sköljning, skärning, rivning och sortering. Skuren sallad och grönsaker i pÃ¥se har ocksÃ¥ en kortare hÃ¥llbarhetstid, vilket pÃ¥verkar priset, förklarar Kristoffer Myrevik, kommunikationschef pÃ¥ Coop. Han pÃ¥pekar att den ökade efterfrÃ¥gan pÃ¥ färdighackade grönsaker är en del i en generell bekvämlighetstrend. Dessutom efterfrÃ¥gar mÃ¥nga att kunna köpa mindre mängder, menar han, och tror att nischen kommer att öka. Till artikeln >>

1 svar pÃ¥ Hackat och skivat – en dyr historia

  1. Att man betalar mer för sämre, kortare och miljöfarligare är underligare. Fast och andra sidan sÃ¥ kanske det inte är mer – Jag vet själv att tiden jag skulle kunna spara in genom halvfabrikat och färdigsköljda produkter skulle rent av spara pengar om jag arbetade istället.