Ny taktik ska få oss att äta sundare

28 april, 2015 i Hälsa, Livsmedel

Frossa i grönt, ät lagom mycket och rör på dig. Så kan de nya kostråden sammanfattas, skriver DN. I stället för pekpinnar satsar nu Livsmedelsverket på inspiration och en samling tips för de som vill äta nyttigare. – Vi tror att de flesta vet vad som är bra matvanor, men en del tycker att det kan vara svårt att få till det i praktiken. Många tror att det är svårare än det är, säger Åsa Brugård Konde, nutritionist på Livsmedelsverket. Små ändringar är bättre än ingen förändring alls är ett klart budskap i den nya, mjukare linjen. Tipsen och idéerna bygger på de nya kostråden som i korthet är: mer grönt, mindre socker, salt, kött och chark. Rekommendationen är att inte äta mer än 500 gram tillagat rött kött och charkprodukter i veckan. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.