Bluffmakare blir rika på en sjuk marknad

29 april, 2015 i Bedrägeri, Hälsa

En dekokt på björkved och flytande silver, förpackad i begagnade petflaskor och såld för dyra pengar som medicin mot cancer. I går inleddes rättegången i Helsingborg mot den man från Viken som står åtalat för bedrägeri och brott mot patient- säkerhetslagen, skriver Kvällsposten. Helsingborgs Dagblad avslöjade lurendrejeriet i en artikelserie om samvetslösa bluffmakare som säljer på desperata människor värdelösa preparat för stora summor med löfte om bot och lindring. Alternativmedicinen tycks vara på uppgång, inte bara bland de allra sjukaste, och följer samma mönster som till exempel barnvaccinationsmotståndet. Människor får tillgång till all världens information via internet men tycks ha svårt att sålla och värdera. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.