Konsumentverket vill blocka bluffsajter

29 april, 2015 i Bedrägeri, Handel

Konsumentverket vill att det ska gå att släcka ner bluffsajter på internet. Blockeringen ska kunna ske när det är uppenbart att försäljningen som sker på sajten strider mot konsumentlagstiftningen, skriver DN. Konsumentrapporten 2015, som Konsumentverket gjort på uppdrag för regeringen för tredje året i rad, fokuserar i år på näthandel över gränserna. Verket konstaterar att det finns en rad problem för konsumenter som handlar på nätet i andra länder. Konsumentverket anser att en del av problemen kan lösas genom bättre information till konsumenterna och lika starkt konsumentskydd inom hela EU. Men när det gäller de rena bedrägerierna vill Konsumentverket få möjlighet att agera. – Vi vill att någon myndighets ska kunna gå så långt att den kan släcka webbsidor eller lägga dem i karantän under tiden man utreder dem, säger Gunnar Larsson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.