Vann mål om ”trimmad” moped

29 april, 2015 i Konsumenträtt, Motor

Transportstyrelsen drog in förarbeviset från en pojke eftersom man ansåg att han hade kört trimmad moped. Pojken sa att mopeden hade gått snabbare på grund av att den var sliten – någonting som myndigheten inte lyckades motbevisa, skriver Dagens Juridik. Förvaltningsrätten i Uppsala konstaterar att det av utredningen framgår att mopedens topphastighet uppmätts till 42 kilometer per timme och att mopeden är registrerad som en moped klass II. Pojken nekade till att han skulle ha byggt om mopeden och sa att det var den inre variatorsskivan på mopeden som under årens lopp hade slitits ner och att det var därför som mopeden gick att köra fortare. Domstolen pekar på att Transportstyrelsen inte har kommenterat det som pojken uppgett, och att det inte heller framgår v det material som Transportstyrelsen åberopat att någon skulle ha gjort ett faktiskt ingrepp i mopedens konstruktion. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.