Nya hästköttskojare greps i europeisk storrazzia

30 april, 2015 i Livsmedel

Bedrägerierna med hästkött fortsätter, trots uppredningen efter den stora hästköttskandalen för två år sedan. I en europeisk razzia avslöjades senaste vecka ett nytt kriminellt nätverk som sålde otjänligt hästkött, skriver finländska Landsbygdens Folk. Ligan har handlat med hästkött som inte skulle ha fått saluföras för konsumtion. De inblandade personerna har sannolikt slussat ut olagligt hästkött i handeln under flera års tid. Ligan handlade med utrangerade hästar som egentligen skulle slaktas och förstöras. Hästarnas pass och veterinärmedicinska data förfalskades efter slakten, så att köttet kunde säljas med präktig vinst. De flesta av de 26 misstänkta personerna har gripits i Belgien, Nederländerna, Tyskland och Frankrike. Men härvan sträcker också ut sina tentakler till Irland, Luxemburg och Storbritannien. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.