Klädinsamling i Kil väcker oro

1 maj, 2015 i Bedrägeri

Under onsdagen lämnade ett insamlingsföretag lappar i brevlådor i Kil med en vädjan om kläder, skärp och handväskor till behövande. Verksamheten har ifrågasatts runt om i landet under flera år, skriver NWT. På lappen ber företaget Auri – för människor AB om ”hjälp till dem som verkligen är i behov av din hjälp”. Det finns inget telefonnummer på lappen, och den uppgivna hemsidan existerade inte på torsdagen. Det märkligaste av allt är att det inte står för vilka insamlingen görs, bara att företaget ”hjälper människorna, barnhem i behov av hjälp”. NWT har förgäves sökt företrädare för bolaget. Ägaren bor i Arboga, men företaget har sin adress hos en man i Skärholmen utanför Stockholm. Till artikeln >>

2 svar på Klädinsamling i Kil väcker oro

  1. man kan inte vara så girig. Detta är inte Apple eller Samsung, som har miljarder dollar i intäkter. det är en organisation som hjälper de fattiga med kläder. det är svårt att ge dina gamla kläder? alla argument helt enkelt obetydlig.

    • Nu handlar det väl inte om girighet, utan huruvida ”organisationen” verkligen hjälper fattiga med kläder, eller om det bara handlar om att sko sig själva.

      Jag kan konstatera att två personer med lettiska namn sitter i styrelsen, och kommentaren ovan är skriven från en mail.ru-adress.