Nya blocket-bluffen – går från mejl till sms

4 maj, 2015 i Bedrägeri

Bedragarna har hittat ett nytt sätt att använda Blocket för att bluffa. De har gått från mejl till sms, skriver GT.E n av dem som drabbats är Per, 49, som fick ett sms från blocket om att hans kreditkort överdebiterats – allt för att bedragarna ville få tag på hans kortuppgifter. – Först tänkte jag att det var käckt att man kunde få tillbaka pengar. Nästa tanke var att jag inte hade använt kreditkort via Blocket, att något var skumt och att jag inte skulle lämna ut mina uppgifter, säger han. Enligt Thomas Bäcker, kundsäkerhetschef på Blocket, så har bedragarna har gått vidare från bluffmejlen till sms. – Sedan ett halvår har vi sett en minskande trend med mejlutskick. Genom att vi certifierat våra egna utskick så har vi sett till att många av de mejl som ser ut att vara från Blocket stoppas av leverantörerna, säger Bäcker. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.