Chrome-tilläggen spionerar på dina surfvanor

5 maj, 2015 i Bedrägeri, Tele- och internet

Flera av de vanligaste tilläggen för Google Chrome skickar vidare information om dina surfvanor utan att du märker det. TechWorld visar hur du upptäcker eländet, och hur du skyddar dig, skriver tidningen. Webbläsartillägg i Chrome har tillgång till allt innehåll i sidorna du surfar på, inklusive headers och kakor, samt viss information om din dator. Somlig information, till exempel datorns fysiska position, kräver särskilda rättigheter och användarens godkännande, men det framgår inte alltid tydligt vad ett tillägg har tillgång till. I början av april rapporterades det om ett tillägg som missbrukade sina befogenheter för att spionera på sina användare. TechWorld har pratat med Cristian Mariolini, säkerhetsanalytiker på Sentor var den som upptäckte problemet med hjälp av företagets tjänst Scrapesentry. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.