Skuldsatta får hjälp av kyrkan

6 maj, 2015 i Ekonomi

Var sjätte person som är överskuldsatt försöker ta sitt liv. Det visar ny forskning från högskolan i Malmö. Och de skuldsatta söker allt oftare hjälp hos kyrkan.Nu startar diakoner i Skåne ett upprop för att få regeringen att ta krafttag mot problemet, skriver Dagen. – Vi ser ett systematiskt problem i Sverige att det är så lätt att bli överskuldsatt. Det är så svårt att ta sig ur det, säger Cheryl French, en av diakonerna i Landskrona som ligger bakom uppropet. Till artikeln >>
Snabblåneföretagen slår ifrån sig diakonernas kritik och menar att de inte alls utnyttjar desperata människor. ”Det ligger inte i någons intresse att ge lån som inte kan betalas tillbaka”, säger Magnus Sjögren, ordförande i branschorganisationen SKEF. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.