Polisen varnar: Säsong för vägpirater

8 maj, 2015 i Bedrägeri, Varningar

Trafikanter larmade på torsdagseftermiddagen om misstänkta vägpirater vid Kåparpsrondellen i Linköping. En utlandsregistrerad bil stod parkerad vid sidan av vägen och samtidigt ska en man försökt få förbipasserande att stanna och flera andra personer ska ha suttit i den parkerade bilen. Polisen kom till platsen, men kontrollen var utan anmärkning och föraren sa att de fått slut på bränsle. Bilen kunde dock fortsätta att rulla för egen maskin. Samma bil kontrollerades tidigare under dagen, och polisen uppmanar nu allmänheten att fortsätta larma om man misstänker så kallade vägpirater. – Tillvägagångssättet är välkänt. Man ställer sig vid vägkanten, låtsas ha fått fel på bilen och försöker stoppa andra trafikanter. Om man fått stopp på någon försöker man antingen lura personer på kontanter eller andra värdeföremål. Eller så försöker man sälja värdelösa prylar, under förespegling att det är guld eller något annat. Bedrägeriförsök eller i värsta fall stölder är kopplat till den här typen av tillvägagångssätt, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.