”Fler ska slippa betala tillbaka sina skulder”

11 maj, 2015 i Ekonomi

Över 100 000 svenskar har fastnat i skuldfällan och denna grupp med livstidsdömda evighetsgäldenärer växer år för år, skriver SvD. – Dessa personer är ofta långt utanför samhället och kan aldrig skaffa sig jobb eller bostad eller någonting, det dras pengar hela tiden. Dessutom måste deras skuld ju vara värdelös för den som äger den, säger Gunnar Larsson, generaldirektör på Konsumentverket. Han tycker att fler svenskar borde få hjälp med skuldsanering och får medhåll av konsumentminister Per Bolund (MP). – – Problemet har varit att det är för få som har omfattats, man har satt upp tröskeln för högt för att komma in och få skuldsanering, säger han. Sedan utredningen Överskuldsättning i kreditsamhället lämnades över för två år sedan har inte mycket hänt. Politikerna inte ändrat reglerna för skuldsanering eller kommit med några konkreta lagförslag som ska minska överskuldsättningen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.