Allt fler bluffakturor anmäls i Värmland

12 maj, 2015 i Bedrägeri

Problemet med bluffakturor och nätbedrägerier är ett stadigt ökande problem. Från 2013 till 2014 var ökningen i Värmland nästan 160 procent, skriver P4 Värmland. – Jag började jobba 2002, då sprang det runt dörrförsäljare av dammsugare och abonnemang. Det var också en del modemkapningar. Nu är det en helt annan nivå och en oerhörd kreativitet som går ut på att hitta på nya sätt att lura oss på, säger Elisabeth Eklo, konsumentrådgivare på Rådrummet i Karlstad. Och blir man lurad eller känner att en faktura eller ett avtal inte stämmer måste man ta kontakt med företaget ifråga. – Man mejlar och talar om vem man är, vad det gäller, vad man vill bestrida eller ångra och att de bekräftar att beställningen är borta, säger hon. De som drabbas kan vara företag eller privatpersoner, det kan vara ung eller gammal. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.