Snabblåneföretag följer inte reglerna

13 maj, 2015 i Ekonomi

Ännu ett bolag som fått tillstånd av Finansinspektionen att bedriva snabblåneverksamhet följer inte de regler som gäller vid kreditprövning och lånar ut till personer som inte har råd att betala tillbaka. Det skriver SR Ekot. Av de fyra snabblånebolag som godkänts hittills har nu två visat sig inte göra tillräckliga kreditprövningar när Ekot testar. Reglerna säger att företag som lånar ut pengar på det här sättet måste försäkra sig om att de som de lånar ut till verkligen kan betala tillbaka. På konsumentverket som har tillsynsansvar över att de här snabblånebolagen sköter sig jobbar Anna Hult som jurist. – I det här fallet så har de inte kontrollerat uppgifterna som kommer in från konsumenten. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.