Bokningsverket lyckades inte lura Margith

15 maj, 2015 i Bedrägeri

Hos Nya Baguetten i Hagfors kammade bedragarna noll två gånger, skriver Värmlands Folkblad. Margith som äger bolaget kontaktades hon av en man som kallades sig för Jörgen. Han uppgav att han ringde från företaget Bokningsverket och sa att de hade fått i uppdrag av ett tyskt företag, som påstods ha ett större byggprojekt på gång i Hagforstrakten, att beställa frukostpåsar till företagets anställda. Totalt skulle beställningen innebära en intäkt på 369 600 kronor. Det fanns dock en hake som fick Margith att förstå att erbjudandet var för bra för att vara sant. – Vi skulle sätta in en depositionsavgift på 4 500 plus moms, totalt 5 625 kronor. Hon avslutade samtalet, men i måndags kom en offert på köp av frukostpåsar samt en faktura på depositionsavgift från Bokningsverket. Där förekommer namnen Jörgen Roos och Michael Brofjorden. – Vi har gjort en polisanmälan och kollat på nätet. Det visar sig att andra utsatts för liknande bedrägeriförsök. Bokningsverket finns uppsatt på Förenade bolags varningslista. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.