Helt ny Nissan var rostig

15 maj, 2015 i Konsumenträtt, Motor

Hussein, 29, köpte en sprillans ny Nissan hos Hedin Bil i Mölndal. Men underredet var rostigt på flera ställen, skriver Aftonbladet. Efter påskhelgen tog han tillbaka bilen till Hedin Bil som redan samma dag ringde tillbaka och sa att bilen var klar. – De hade bytt bromsbelägg och skruvat åt värmeplåten under bilen, men inte gjort något åt avgasröret. Jag lämnade in bilen igen. Några dagar senare kom besked från Nissan, via Hedin som kollat med bilmärket. De menade att det inte är något fel på bilen och att det är normalt med den rost som bilen hade. – För att rostskyddsgarantin ska gälla så måste det rosta hål eller helt igenom säger de på Hedin, säger Hussein. Ärendet har nu anmälts till ARN. Enligt Nissans utlåtande är rosten av en kosmetisk karaktär, förklarar Jörgen Loikas, operativ ansvarig på Hedin Bil. – Det är en korrosion som inte på något vis påverkar bilens funktion, hållfasthet eller livslängd, säger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.