Krav på strängare regler för snabblånebolag

15 maj, 2015 i Ekonomi

Konsumentverket och Finansinspektionen efterfrågar hårdare regler för snabblånebolag efter Ekots tester, där två av fyra godkända snabblånebolag bryter mot dagens regler och lånar ut pengar till personer som inte kan betala tillbaka. – Så gott som alla de bolag vi har tittat på, och då tittar vi ganska ingående, brister just i det att de inte prövar om personen i fråga har möjlighet att betala tillbaka, och det är upprörande, säger KO Gunnar Larsson. Malin Omberg, chef för Konsumentskydd på Finansinspektionen är självkritisk mot att bolagen bryter mot reglerna. – Vi har ansvar för att se till att de här företagen har som avsikt att bedriva en god verksamhet och det är uppenbart i de här fallen att det inte varit så, säger Omberg. Varken snabblånebolagens branschorganisation SKEF eller företaget Northmills vd, som sitter i branschorganisationens styrelse, vill kommentera Ekots test. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.