Kunder luras köpa surfplattor på avbetalning

15 maj, 2015 i Bedrägeri, Handel

Teleoperatörernas återförsäljare kan tjäna stora pengar på att sälja surfplattor och datorer på avbetalning med abonnemangen. Det har i vissa fall lett till försäljningstricks som slutat med att kunden betalar flera tusen kronor mer än vad produkten är värd, skriver SVT Nyheter. Natalia lurades att betala 6000 kronor på avbetalning för en surfplatta som kostar 1000 kronor att köpa i butik. Anders Nyman är journalist och driver konsumentsajten Knyt.se. Han säger att risken för tveksamma säljmetoder ökar när det finns möjlighet att tjäna pengar på att sälja datorer och surfplattor till överpris. Anders Nyman har granskat operatörernas policy och sett att Tre är den enda som inte har tydliga regler för vilket pris deras återförsäljare får ta för surfplattor och datorer. Enligt Tre kan de inte sätta några gränser för återförsäljarna eftersom det strider mot befintlig konkurrenslagstiftning. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.