Båten gick till fel land – resenär bör ersättas

17 maj, 2015 i Konsumenträtt

Sällskapet såg fram emot kryssningen till Riga. Men på väg till båten fick de reda på att turen inte alls skulle gå dit utan till en helt annan plats, skriver GP. Tallink Silja AB motsatte sig kravet på återbetalning med 1000 kronor per person, och skyllde på resebyrån Norrköpings Tidningars AB Resecenter. Färjeändringen meddelades nämligen en månad före avgången i mejl till resebyrån, som i sin tur skulle meddela resenärerna. ARN konstaterar dock att i det mejl som skickades till researrangören framgick det att resenärerna skulle bekräfta ombokningen. Det gjorde inte kvinnan, och Tallink borde då ha agerat. Sällskapet bör därför ersättas med den begärda summan. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.