Charlotta id-kapad – polisen gav upp direkt

17 maj, 2015 i Bedrägeri

Någon kapade Charlottas identitet och beställde varor för tusentals kronor i hennes namn. När hon polisanmälde bedrägeriet så lades ärendet ned direkt, utan att någon förundersökning inleddes, skriver GT. – Det skickar ju signalerna att det är fritt fram för bedragarna att begå sådana här brott, säger Charlotta, 40. – Jag kan ju inte uttala mig i det enskilda fallet, men varför man lägger ned en sådan här sak redan dagen efter beror säkerligen på att man inte anser sig ha något spaningsuppslag, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg. – Förmodligen så har man inte hittat någon ip-adress, eller så har man hittat en ip-adress som finns i utlandet. Då är det ofta en annan lagstiftning och då faller våra möjligheter för att göra någonting. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.