Tusentals företagare känner sig lurade av Bolagsupplysningen

17 maj, 2015 i Bedrägeri

Bara i år har polisen i Halland tagit emot ett trettiotal anmälningar mot Bolagsupplysningen för att de ska skickat ut bluffakturor, skriver SVT Nyheter Halland. Enligt Svensk Handel är Bolagsupplysningen i särklass just nu vad gäller klagomål. På Bolagsupplysningen, som är ett företag registrerat i Estland, menar man att det inte handlar om något bedrägeri utan att det framgår av utskicket att det är ett erbjudande som kostar pengar. – Det är ingen bluff. Tjänsten finns. Avtalen har vi skickat. I informationen står det vad det innehåller, säger Ingrid Ilsjan, chef på Bolagsupplysningen. en efter alla klagomål meddelar Bolagsupplysningen att blanketten ska vara tydligare i framtiden. I dag står det endast finstilt att det handlar om ett erbjudande som kostar pengar. Ordet ”erbjudande” ska, enligt bolaget, stå med större typsnitt och i fet stil. Till artikeln >>
Över 160 anmälningar hamnade hos kammaråklagaren Thomas Hagman i Kalmar men nu i vår tog han beslutet att lägga ned ärendena. Enligt Thomas Hagman så är avtalstexten ganska tydlig och priset för tjänsten ligger nära där man skriver under. Dessutom finns det en tjänst på nätet. – Det är den hemsida som finns och möjligheten för företagen att få plats där med sina uppgifter och vara sökbara, säger han. Åklagarens beslut om att lägga ned ärendena har begärts att få överprövad av flera drabbade. Nu ska en överåklagare i Stockholm avgöra om ärendena ska öppnas igen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.