Här kartläggs kunderna med bonusbrickan

19 maj, 2015 i Handel

Kunderna får rabatterbjudanden och brickan man blippar när man handlar har snabbt blivit populär i Dals-Ed. Samtidigt används den för att kartlägga kundernas kön, ålder och köpbeteende, skriver SVT nyheter. – Jag tänker att om man tittar på London, till exempel, och alla övervakningskameror som finns överallt så bryr man sig inte om det till slut, säger Annette Palmqvist, näringslivsutvecklaren i Dals-Ed. Det är hon som får in all information om kunderna i Dals-Ed. På skärmen framför henne finns staplar med kön, åldrar, vart kunderna bor och när och hur de handlar. – Nu är det ju bara jag här i kommunen som kan se den här informationen, och jag väljer att inte titta på den, säger Annette Palmqvist och syftar till detaljerad nivå som exakt adress och kund. Däremot så skickar hon ut statistik till butikerna som är knutna till systemet, som till exempel hur många kvinnor som äter på en viss restaurang eller hur många 30-åriga män som bowlar. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.