Näthandeln ökar på utländska sajter

20 maj, 2015 i Handel

Allt fler konsumenter handlar varor på internet. Fram tills nyligen shoppade svenskarna nästan enbart på svenska sajter, men under det senaste året har handeln på utländska sajter ökat, skriver SR Ekot. – E-handeln har varit lokal, man har handlat varumärken man känner igen. Men sedan något år tillbaka ser vi en väldigt snabb förändring. Konsumenten vågar nu handla från utlandet, säger Jonas Arnberg, chefsekonom på branschorganisationen Svensk Handel. De länder som svenskar framför allt näthandlar från är Storbritannien, USA, Tyskland och Kina. Det finns inga exakta siffror på hur mycket svenska konsumenter handlar för på utländska sajter, men Postnord uppskattar att det är 20-25%. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.