App ska ge makt åt konsumenten

21 maj, 2015 i Handel

Vi kommer ge ifrån oss ännu mer känslig information till butikerna om oss själva i framtiden tror forskarna. Men genom en app ska konsumenterna få mer makt, skriver SVT Nyheter. Allting handlar om hur mycket vi som kunder själva väljer att ge ifrån oss. – Det kommer vara centralt i framtiden, att det är kunden som bestämmer det här, säger Malin Sundström, handelsforskaren på högskolan i Borås. Just nu utvecklar högskolan i Borås en app som du som kund själv kan fylla med information som allergi, sjukdomar, bantningsambitioner, intressen och klädstorlekar. Detta för att du inte ska handla produkter som du inte borde – men det kan också hjälpa butikerna med riktad reklam. Information som kön, ålder och adress samlas redan idag in om oss i vissa butiker och stadskärnor. Men med appen som just nu utvecklas på högskolan i Borås ska du därför också kunna välja alternativet att bli helt och hållet anonym. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.