Förväxling bakom återkallande av vedpanna

21 maj, 2015 i Hälsa, Handel

En förväxling av två olika modeller verkar ligga bakom Boverkets beslut att utfärda försäljningsförbud för den väletablerade vedpannan Molle 35, skriver helahälsingland.se. ”Boverket har beslutat att företaget Mollepannan AB i Bollnäs ska dra tillbaka samtliga exemplar av vedpannan Molle 35 från marknaden (försäljningsförbud). Dessutom ska företaget återkalla alla redan sålda exemplar från slutkunden”, stod det i Boverkets pressmeddelande. Enligt Mollepannan AB är dock den panna myndigheten testat en ny variant med fläkt, som hade den gamla beteckningen kvar. Den nya har inte ens nått marknaden än. – Det är något som vi i så fall måste reda ut med företaget, för det är inte de uppgifter vi har, säger Ann Petersson, jurist på Boverket. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.