Postkodlotteriet varnar för bedragare

21 maj, 2015 i Bedrägeri

Postkodlotteriet varnar äldre i södra Sverige för bedragare som låtsas ringa från lotteriet. Bedragarna försöker lura till sig kontouppgifter för att sedan stjäla pensionärernas pengar, skriver Kvällsposten. Bedragarna som ringt upplevs oftast som mycket övertygande. Om den som blir uppringd protesterar och säger att han eller hon inte är med i lotteriet förklarar bedragarna att inte är svaret skyldiga. – Då påstår bedragarna att även grannar kan vinna vilket i och för sig i sant men det händer bara om man är med i lotteriet, säger Roger Magnergård, presschef på Postkodlotteriet. Enligt Ditte Westin på polisens nationella bedrägericenter finns det flera varianter. Antingen ringer bedragaren och ber om kortnummer och CVV-kod, eller så ringer de för att boka ett hembesök och ber då om kort och kod. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.