Så bra är svenskarna på att avslöja nätfiske

21 maj, 2015 i Bedrägeri

Under hösten 2014 genomförde Intel Security ett test bland yrkesmänniskor världen över för att se hur många som kunde skilja på ett äkta e-postmeddelande och ett så kallat ”nätfiskemeddelande”, skriver företaget i ett pressmeddelande. I Sverige deltog över 900 personer och det visade sig att personer i företagsledning och ekonomiansvariga klarade sig sämst jämfört med andra yrkesroller – och de svenska direktörerna var dessutom bland de sämsta på global nivå. När testet, som går ut på att avgöra om tio olika meddelanden är falska eller äkta, nu öppnats för vanliga konsumenter visar det sig att resultaten är bättre för Sverige. De som svarat har i snitt lyckats identifiera 7 av 10 meddelanden korrekt. Över hela världen har fler än 19 000 människor genomfört testet och bara tre procent av deltagarna har uppnått full poäng. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.