Tusentals anmälningar om falska CDON-fakturor

22 maj, 2015 i Bedrägeri, Varningar

Hundratals anmälningar fortsätter strömma in till Skånepolisen om bluffakturor som ser ut att komma från Cdon. Nu går man ut med en varning och vänder sig särskilt till äldre, skriver Sydsvenskan. Mejlet pryds med elektronikjätten Cdon:s logga och uppmanar dig att betala den bifogade fakturan på 20 000 till 50 000 kronor. Syftet är inte att få dig att betala fakturan, utan att lura dig installera en trojan om gör att avsändaren får full kontroll över din dator. – Genom att klicka på länken aktiveras ett virus eller en trojan som kopierar dina personuppgifter. Bedragarna kan sedan logga in i din internetbank till exempel, säger Tina Tynell, brottsförebyggande samordnare på polisens bedrägerisektion i Malmö. I hela landet finns tusentals fall, och det är framförallt pensionärer som drabbats av mejlvågen. Cdon uppmanar drabbade att vidarebefordra mejlen till fraud@cdon.com. Elektronikkedjan jobbar med att stänga ner de domäner som skickat ut mejlen. Till artikeln >>

1 svar på Tusentals anmälningar om falska CDON-fakturor

  1. Fy! Sånt här är riktigt tråkigt att läsa och det verkar som att busarna har tagit det ett steg längre. Att blanda det analoga med det digitala för att sedan ta över din dator och tömma ens konto.