Bluffmejl från Skatteverket sprider virus

26 maj, 2015 i Bedrägeri

Skadlig kod sprids just nu via ett massutskick av bluffmejl där Skatteverket uppges som avsändare, skriver CS. Det var under natten till måndag som säkerhetsföretaget Wecloud noterade att en stor mängd e-post med avsändaren post@skatteverket.net. Mejlen har ämnesrader som ”Inkomstdeklaration ej fullständig” eller ”Felanmälan deklaration” och i dem finns filen ”Fel i deklarationen” som innehåller skadlig kod som de flesta antivirusprogram inte klarar ännu. Det skriver företaget i sin blogg. Mejlen, som framför allt har skickats från ip-adresser i USA och Nya Zeeland, är också undertecknade med svenska namn som exempelvis Bernt Flodihn, Margareta Svensson, Lillemor Larsson, Björn Albrektsson och Kia Roman. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.