Andra hand utan försäkring kan bli dyrt

24 augusti, 2015 i Konsumenträtt

Inför höstens terminsstart är många studenter på bostadsjakt. Att hyra i andra hand kan vara en möjlig utväg. Men det gäller att hålla koll på försäkringen – annars kan det tillfälliga boendet bli en dyr historia, skriver SvD. Hemförsäkringen täcker bland annat skador på egendom och gäller som reseförsäkring i 45 dagar. Den fungerar också som ett skydd för en hyresgäst som blivit skyldig att betala skadestånd. Peter Stark på Konsumenternas försäkringsbyrå menar att det är lättare än vad många tror att bli skadeståndsskyldig. Det kan röra sig om stora summor för en andrahandshyresgäst som till exempel orsakat en brand i en bostadsrättsförening. I en hemförsäkring ingår även ett så kallat rättsskydd som skyddar vid en eventuell rättstvist. – Står man utan rättsskyddet kan man råka väldigt illa ut för att man inte har råd att betala sin advokat, säger Peter Stark. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.