Mycket bankstrul under våren

24 augusti, 2015 i Ekonomi

Nätstrul, datastrul, tekniskt strul. Bankernas vår har varit problemfylld med minst tio olika incidenter, något vi förmodligen kommer att få vänja oss vid, skriver TechWorld. – Det handlar om gamla system som ska konsolideras in i nya stora system, det tar tid och kostar pengar. Det är en mognadsprocess och jag tror inte att vi kommer se några drastiska förändringar inom överskådlig tid. Jag är helt övertygad om att vi inte sett slutet på den här typen av haverier, säger säkerhetsexperten Fredrik Ljunggren. Bankerna har gått från att använda stordatorer, till tusentals persondatorer och nu till datormoln eller servermoln. – Men man lägger alla ägg i samma korg, så när man uppdaterar en viktig programkomponent riskerar allting att haverera: kortbetalning, appar, internetbanken. Min uppfattning är att det är den här trenden som ligger bakom haverierna, säger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.