Svenskar varnas för bluffen med timeshare

25 augusti, 2015 i Handel, Konsumenträtt

Timeshare säljs med aggressiva metoder på charterstränderna. Över 500 lurade svenskar har sökt hjälp för att bli av med sina kontrakt. Nu varnar Konsument Europa för skumma skraplotter som alltid ger vinst, skriver Expressen. Vinsten är en gratis utflykt till en timeshareanläggning. Där utsätts du för stenhård press för att skriva på ett timesharekontrakt. Försäljningen av timeshare är reglerad av EU:s timesharedirektiv som bland annat säger att man har 14 dagars ångerrätt, men i praktiken går det ofta inte att få några pengar tillbaka. Företagen svarar inte alls eller vägrar betala tillbaka handpenningen trots påstötningar. Men det finns ett annat sätt att få igen sina pengar: – Enligt timesharedirektivet är det förbjudet att kräva betalning inom ångerrättsperioden på 14 dagar, men om du som konsument ändå tvingats betala kan du vända dig till din bank för att få pengarna tillbaka förutsatt att betalningen gjordes med kreditkort, säger Jolanda Girzl på Konsument Europa. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.