Husägare vann tvist om målning mot Sogol RS

26 augusti, 2015 i Konsumenträtt

En konflikt mellan en husägare och en målerifirma har fått sitt slut i ARN, skriver Byggahus.se. Enligt uppgift i anmälan ska målerifirman först ha målat fasaden med slamfärg för att därefter spackla den, vilket gjorde att den sedan sprack vid torkning. Hantverkarna ska då ha fräst ner fasaden ett par millimeter där de största skadorna skett. Det har i sin tur resulterat i en ojämn fasad. När detta påpekades ska målerifirman ha använt en maskin som repat skåror i fasaden, och därefter lagt på silikon. ARN går på husägarens linje och anser att tjänsten inte är fackmässigt utförd, vilket strider mot konsumenttjänstlagen. Husägaren bör ersättas med 30 000 av de 90 000 han krävde. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.