Många kan ha drabbats av falska p-böter

26 augusti, 2015 i Bedrägeri, Motor

Ett tiotal anmälningar om falska p-böter har redan trillat in, men mörkertalet är stort, enligt polisen. Bedragarna har valt ut felparkerade bilar över hela länet – men få har anmält att de blivit lurade, skriver DN. – Tillvägagångssättet verkar vara detsamma. De letar upp bilar som redan är felparkerade, säger Jan Olsson på NBC. Enligt Jan Olsson har bankgirot på den falska parkeringsanmärkningen spärrats efter samarbete mellan bank och polis. Eftersom varje p-bot måste skrivas ut på plats tror polisen att bedragarna kör runt i en bil och har en skrivare med sig. Allt för att göra boten så trovärdig som möjligt. Metoden verkar inte ha spridit sig till andra delar av Sverige utan är än så länge koncentrerat till Stockholms län. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.