Så mycket mer är vi beredda betala för mjölk

26 augusti, 2015 i Livsmedel

På uppdrag av Metro har opinionsinstitutet Yougov frågat svenskar om de är beredda att betala mer för mjölken för att stödja svenska mjölkbönder. 64 procent säger att de kan tänka sig att betala några kronor mer. 16 procent kan tänka sig att betala hela 10 kronor mer. Resten svarar nej eller vet inte. Men även om stödet för bönderna är stort hjälper det inte, enligt Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och bönder som Metro talat med. Lennart Holmström, marknadsanalytiker på LRF-mjölk, säger att många inte tänker på att priset skulle behöva höjas även för andra mejeriprodukter. Det går till exempel åt tio liter mjölk för ett kilo ost. – Det är ju knappt 30 procent av mjölken i Sverige som blir dryckesmjölk. Många tittar efter svensk mjölk i hyllorna. Men när det kommer till andra mejeriprodukter är det väldigt många som väljer utländskt. Det är priset som styr, säger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.