Kritik mot bristande kommunkontroll av bluffakturor

27 augusti, 2015 i Bedrägeri

Kommunerna måste göra mer för att inte skattepengar ska gå till att betala bluffakturor. Kritiken kommer nu från flera håll efter Ekonomiekots rapportering igår om att närmare var fjärde bluffaktura betalas av kommuner och inom offentlig förvaltning, skriver SR Ekot. – Överlag finns en stor kompetensbrist och en bristande ansvarskänsla. Och problemet är inte att det händer en gång utan att det händer vid upprepade tillfällen. Och det kan ju ske under en två-tre årsperiod utan bättring, säger Ludvig Isacsson, kommunikationsansvarig på Förenade bolag som försöker förhindra fakturabedrägerier. Annika Wallenskog är biträdande chefsekonom på SKL, och är mycket medveten om problemen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.