Mindre Zoégaspaket säljs till samma pris

27 augusti, 2015 i Ekonomi, Handel

Zoégas gör sina kaffeförpackningar mindre. Ändå kostar de fortfarande lika mycket, skriver HD. – Det var först när jag ställde in dem i skåpet med de andra paketen som jag såg att de nya var mindre i storlek, säger konsumenten Eva. Enligt Nestlé håller de på att göra om alla förpackningar från 500 till 450 gram, men eftersom Skånerost var slut så var man tvungen att gå över till de mindre 450-gramsförpackningarna tidigare än tänkt. Det ledde till att prissänkningen som ska komma med de mindre förpackningarna inte hängde med. – Priset kommer att sänkas från vårt håll, det är bara något vi inte hunnit ändra ännu. Sen är det upp till butikerna vad de ska ha för pris. Den nya förpackningen är en designförändring så det är inte så att vi försöker smyga in mindre förpackningar, säger Annelie Barkelund, kommunikationsansvarig på Nestlé. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.