Kapitalförsäkring kan vara avgiftsfälla

28 augusti, 2015 i Ekonomi

Kapitalförsäkringar har fått ett uppsving sedan avdraget för privat pensionssparande försvann. En färsk genomgång av bankernas och försäkringsbolagens villkor visar på mycket stora skillnader i avgift, skriver SvD. Konsumenternas Försäkringsbyrå har tillsammans med Konsumenternas bank- och finansbyrå för första gången gjort en stor genomlysning av de olika kapitalförsäkringar som erbjuds på finansmarknaden. Kapitalförsäkringar från 13 banker och försäkringsbolag har granskats, totalt 37 varianter. Dyrast är Länsförsäkringars kapitalförsäkring Reflex livränta med en årsavgift på 3990 kronor, medan De billigaste (Avanza, Nordnet och Nordeas Framtidskapital privat) har en årlig avgift på mellan 1 och 3,50 kronor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.