Airbnb stoppade kontroller från borättsförening

31 augusti, 2015 i Handel

Flera stora bostadsrättsföreningar välkomnar beskedet att det går att säga nej till korttidsuthyrning via sajter som Airbnb, efter beslutet i Stockholms hyresnämnd. Samtidigt kommer uppgifter om att Airbnb aktivt försvårar kontroll, skriver SvD. Jan Härstedt i Brf Kungsklippan skapade en egen profil för att kunna informera de i föreningen som hyrde ut utan tillstånd. – Jag skrev ungefär likadant till alla vår boende som fanns på Airbnb. Men då valde Airbnb att stänga av mig, berättar han. Vid Konsumentverket konstaterar man att inneboende visserligen är tillåtet. Men uthyrning av hela lägenheter kräver däremot alltid tillstånd – ett nytt tillstånd varje gång en ny namngiven person ska hyra, detta med datumen angivna. Kravet gör det mycket svår att ha repetitiv korttidsuthyrning av hela lägenheter på lagligt vis. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.