Så dyr har hemförsäkringen blivit

31 augusti, 2015 i Ekonomi

Svenskarnas premier för hemförsäkringen blir allt dyrare. De senaste tio åren har den totala premiekostnaden stigit med nästan fyra miljarder kronor, skriver SvD. – En utveckling som vi ser är att bolagen har börjat sälja sina försäkringar i paket och delar in dem i olika nivåer, där en del är mer omfattande och därför kostar mer. Det är många bolag som också erbjuder baspaket som är billigare, säger Anna-Karin Baltzari Danfors, chef på Konsumenternas försäkringsbyrå. I de stora försäkringspaketen kan till exempel maxbeloppet för ersättning vid stöld ur tvättstuga eller bil vara högre. De kan också innehålla en allriskförsäkring. Försäkringsbolagens förändrade erbjudanden medför att det blir viktigare för konsumenter att sätta sig in i vad produkterna innehåller.
– Det är innehållet som är viktigast. Man måste titta om till exempel baspaketet räcker. Man ska ta sig lite tid och tänka på sina behov, sedan kan man titta på priset, säger Anna-Karin Baltzari Danfors. Via Konsumenternas försäkringsbyrås jämförelseguide kan konsumenter jämföra villkoren för olika hemförsäkringar. Där hamnar de försäkringar med mest omfattande och betydelsefulla moment högst, vilket ofta innebär de största och dyraste paketen. Däremot förekommer inga prisuppgifter. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.